În dosarul la care face referire DNA astăzi, Viorel Dinu este bănuit că în luna iunie 2021 a cerut și a primit suma de 50.000 lei de la un om de afaceri, garantându-i acestuia că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Astfel, potrivit procurorilor, Dinu (consilier de evaluare – examinare al Corpului de Control al Ministerului Dezvoltării) i-a determinat pe acești funcționari să admită o contestație formulată de firma la care omul de afaceri respectiv era director executiv, după ce aceasta a fost exclusă de la o licitație la care participase anterior. În urma demersului consilierului, contestația a fost admisă.

Viorel Dinu este anchetat astfel și pentru trafic de influență, după ce ieri a fost reținut pentru luare de mită într-un alt dosar. În cadrul acestuia, este bănuit că în 2020 a primit o mașină de lux de 80 de mii de euro, pentru a nu constata nereguli în cadrul unor proiecte derulate prin PNDL.

Tribunalul București a admis miercuri ca Dinu să fie reținut pentru 30 de zile.

Foto: Dreamstime / Bravissimos

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday