Update: Într-un comunicat trimis Ziarului de Iași, fostul ministru precizează că „ aflat cu surprindere” despre decizie DNA

”Am aflat cu surprindere și am luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind propunerea începerii urmăririi penale îndreptată împotriva mea. Vreau să precizez următoarele:

Am încredere în actul de justiție și îmi doresc cât mai repede finalizarea acestui demers care va statua exact realitatea: nu am cerut și nu am luat în întreaga mea activitate publică foloase necuvenite cu încălcarea legii.

Nu voi face nicio referire publică la această situație în acest moment al demersului judiciar, dar vă asigur că în perioada următoare voi studia acuzațiile care îmi sunt aduse și voi oferi toată cooperarea și transparența mea în fața organelor judiciare”, precizează Alexe în comunicatul transmis către Ziarul de Iași.

DNA îl suspectează pe fostul ministru, acum președinte al Consiliului Județean Iași, că în perioada martie-aprilie 2020, ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, 22 de tone de produse din tablă, în valoare de peste 100 de mii de lei, pentru o firmă condusă de o rudă a sa. În schimbul alocării cu titlu gratuit a materialelor respective, combinatul respectiv ar fi primit certificate de emisii de gaze cu efect de seră la care ar fi avut oricum dreptul, iar aprobarea acestora făcea parte din îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale ministrului. În același timp, ministerul trebuia să monitorizeze măsurile luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Comunicatul DNA nu îl nominalizează pe Costel Alexe, ca fiind obiectul solicitării către președinte, dar identificarea acestuia a fost făcută pentru G4Media de către surse judiciare.

Sursa: DNA 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday