Direcția Națională Anticorupție anunță că 59 de persoane au fost condamnate pentru corupție în luna aprilie, în urma a 20 hotărâri judecătorești definitive .

Printre persoanele condamnate definitiv figurează un secretar de stat minister, doi ofițeri de poliție, un avocat, un inspector antifraudă, un consilier ANAF, un primar comună.

DNA mai anunță că pedepsele dispuse de judecători față de cei 59 de inculpați variază între opt ani de închisoare și un an cu amânare.

Comunicatul Direcției Naționale Anticorupție:

„În cursul lunii aprilie 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 59 inculpați prin 20 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:
– un secretar de stat minister, 2 ofițeri de poliție, un avocat, un inspector antifraudă, un consilier ANAF, un primar comună.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 59 inculpați variază între 8 ani închisoare și 1 an cu amânare.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday