DNA va rămâne angajată în activitatea de combatere a corupției la nivel înalt., potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituției.

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție informează că au luat cunoștință e conținutul raportului MCV publicat de Comisia Europeană la data de 13 noiembrie 2018. 

Este precizat faptul că îndeplinirea obiectivului nr. 3 din MCV, intitulat Combaterea corupției la nivel înalt este pus în legătură de durabilitatea Direcției Naționale Anticorupție și ireversibilitatea luptei împotriva corupției.

De asemenea, în comunicat se arată că observațiile exprimate în mod constant de DNA în contextul modificărilor legislative privind sistemul judiciar și codurile sunt similare cu punctul de vedere exprimat în raportul MCV”.

Se menționează că instituția tratează cu atenție recomandările făcute de Comisia Europeană.

Instituția își exprimă speranța ca instituțiile-cheie din România vor acționa astfel încât “să facă dovada unui angajament ferm față de independența sistemului judiciar și față de lupta împotriva corupției și să acționeze pentru refacerea capacității naționale de garanții, control și echilibru”, potrivit concluziei Raportului.”, concluzionează reprezentanții DNA. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday