Update: Președinția franceză a catalogat discuțiile cu liderul de la Kremlin ca fiind “dificile”: “Putin nu a arătat nicio dorință de a pune capăt războiului din Ucraina. Vom lua, așadar, noi măsuri de sancționare în următoarele ore”, a transmis Palatul Elysée.

Știrea inițială: Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron i-au cerut sâmbătă președintelui rus Vladimir Putin încetarea imediată a focului în Ucraina, în urma unei convorbiri telefonice care a durat 75 de minute.

Conversația face parte din eforturile internaționale în curs de a pune capăt războiului din Ucraina“, a spus un purtător de cuvânt al lui Scholz, dar a remarcat că participanții au convenit să nu ofere presei mai multe detalii.

Între timp, Kremlinul a relatat că Putin a criticat ceea ce Rusia numește “încălcarea flagrantă” a dreptului internațional umanitar de către forțele ucrainene, fără a da dovezi în acest sens și fără a explica concret la ce se referă.

Surse: Reuters, DW.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday