Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că situația este încă destul de confuză în acest moment, cu țări care ridică restricțiile și altele în care unitățile de terapie intensivă sunt sub mare presiune.

“Deși pandemia este departe de final, poate fi controlată în câteva luni, aplicând măsurile de sănătate publică care și-au dovedit deja eficiența”, a spus directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

“Și noi vrem să vedem redeschiderea țărilor, a călătoriilor și a economiilor, dar în acest moment mor oameni din cauza aglomerării unităților de terapie intensivă din multe țări. Avem însă multe motive pentru optimism. Declinul numărului cazurilor de infectare și al deceselor, în primele două luni ale anului, arată că acest virus și variantele sale pot fi oprite”, a adăugat el.

Totuși, în ciuda bilanțului pozitiv pe primele două luni ale anului, de la începutul lunii martie trendul s-a inversat din nou. Raportul OMS arată că la nivel mondial numărul cazurilor a crescut săptămâna trecută cu 9%, iar cel al deceselor cu 5%. Este a șaptea săptămână consecutivă de creștere.

Tedros a criticat faptul că, în unele țări, în ciuda transmiterii comunitare susținute, restaurantele și cluburile de noapte sunt pline, iar piețele sunt deschise și aglomerate.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday