”Al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieți, pentru că lumea a suferit o traumă în masă. Acum, cu această pandemie care are o magnitudine mai mare, au fost afectate și mai multe vieți. De fapt, fiecare individ din lume este afectat. Iar asta înseamnă o traumă mult mai mare decât cea resimțită după cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, în timpul unei conferințe de presă susținută vineri.

La rândul său, Maria Van Kerkhove, șeful grupului OMS pentru boli emergente, a precizat, în legătură cu sănătatea mintală: ”Statele trebuie să țină cont atât de relansarea economică, cât și de impactul pandemiei asupra sănătății mintale, atunci când se gândesc la depășirea pandemiei. Există variații în ceea ce privește impactul coronavirusului: fie am pierdut pe cineva drag, fie un loc de muncă, fie am fost forțați să stăm în casă, în condiții foarte dificile”. Aceasta a mai completat că lumea încă se confruntă cu ”faza acută” a pandemiei, în care virusul încă se răspândește în comunități și ucide zeci de mii de persoane în fiecare săptămână.

Mike Ryan, directorul programului de urgență al OMS, a îndemnat la discutarea soluțiilor, nu numai a problemei în sine.

Sursa: CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday