Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a declarat, după finalizarea negocierilor, că circulația metrourilor se va relua începând de sâmbătă dimineață: “Am venit cu revendicări. Nu vom începe nicio acțiune administrativă în această perioadă“.

Reprezentantul sindicaliștilor: “E regretabil că salariații metroului au trebuit să facă o formă de protest de asemenea nivel pentru a avea un dialog normal. Vom merge la Piața Unirii, vom anunța salariații despre ceea ce am obținut și vom elibera circul. Nu mai are rost să scot acum trenul din metrou și să am consum de energie degeaba.

De săptămâna viitoare, ne vedem zi de zi pentru a vedea toate problemele. Ajunsesem în poziția să greșim să nu ne mai facem treaba, din lipsă de fonduri. Prima greșeală a guvernului a fost că au făcut o lege a bugetului care blochează activitatea Metrorex.

Să lămurim un lucru, contractul de asociere dintre firma sindicatului și Metrorex se află pe rolul instanței, așteptăm, avem încredere în instanță. Ne supunem hotărârii definitive. Protestul de azi nu are nicio legătură cu dispoziția spațiilor comerciale. Protestul a fost 100% legal.

Bucureștenilor care nu au cu ce merge le transmit multă sănătate și le cerem scuze pentru unde s-a ajuns”.

Într-un comunicat de presă postat pe Facebook, și Prefectura Capitalei a anunțat reluarea activității la metrou.

COMUNICAT DE PRESĂ
Instituția Prefectului – Municipiul București informează că astăzi, 26 martie 2021, la sediul…

Publicată de Instituția Prefectului Municipiului București pe Vineri, 26 martie 2021

Amintim că în circulația metrourilor a fost blocată vineri din cauza unui protest spontan, după ce angajații au coborât în subteran și au blocat căile de rulare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday