CEO-ul Renault, Luca de Meo, prezintă prima mașină electrică Dacia, versiunea de serie a modelului Spring, la jumătate de an după ce Renault a prezentat primele poze cu conceptul. Într-un mesaj pe Twitter, de Mao a spus că obiectivul Renault este să pună modelul la vânzare în primăvara lui 2021.

Spring are patru locuri și cinci uși și are la bază modelul Renault K-ZE comercializat pe piața din China.

Este o mașină de oraș cu aspect de SUV, cu o autonomie, conform producătorului, de aproximativ 200 km. Conform analiștilor, autonomia reală va fi de aproximativ 150-170 km.

Va avea un preț de pornire cuprins între 14 mii și 16 mii de euro, dar prețul poate scădea pe piața românească prin intermediul subvențiilor. Spring va fi astfel cea mai ieftină mașină electrică de pe piața europeană. Thierry Bolloré de la Renault a declarat anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, că Renault încearcă să aducă un vehicul electric în Europa la „aproximativ 11.500 de euro”.

Înregistrarea evenimentului de lansare: 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday