Nu există, cred, o lume în care (eficacitatea) să fie la același nivel pe care l-am avut cu Delta. Cred că va fi o scădere. Pur și simplu nu știu cât de mult pentru că trebuie să așteptăm date. Dar toți oamenii de știință cu care am vorbit spun că nu va fi bine”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

Acesta a declarat că numărul mare de mutații ale proteinei Spike, cu ajutorul căreia virusul infectează celulele umane, înseamnă că vaccinurile actuale trebuie modificate. Bancel a avertizat că va dura luni de zile până când companiile farmaceutice vor putea fabrica pe scară largă noi vaccinuri specifice variantei.

Reamintim că OMS a catalogat tulpina Covid Omicron drept ”un risc foarte mare” pentru întreaga lume. În ciuda lipsei de informații cu privire la noua variantă, aceasta a cauzat deja reimpunerea unor restricții de călătorie și circulație în mai multe țări.

Sursă: Standard.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday