The New York Times a aflat că un schimb de prizonieri anunțat săptămâna trecută între Siria și Israel are o componentă secretă, prin care Rusia, care a mediat negocierea, va oferi vaccinuri Sputnik V Siriei, iar acestea vor fi plătite de Israel.

Oficial, tânăra israeliană a fost eliberată în schimbul a doi păstori sirieni, capturați de israelieni. Guvernul israelian a refuzat să comenteze aspectele legate de componenta comercială a schimbului, iar agenția oficială de știri din Siria a negat faptul că vaccinurile ar face parte din acord. Întrebat despre implicarea Rusiei și acordarea de vaccinuri Siriei, într-un interviu în direct sâmbătă seara, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul nu trimite vaccinuri în Siria, exprimând însă mulțumiri președintelui Vladimir Putin: “Nu voi mai adăuga nimic despre asta,” a spus Netanyahu.

Știrea a crescut însă frustrările în rândul comunității palestiniene din Israel, care acuză guvernul de discriminare, pentru că a furnizat doar câteva mii de vaccinuri celor aproximativ 2,8 milioane de palestinieni care trăiesc în Cisiordania ocupată. În acest timp, jumătate din populația Israelului a fost deja vaccinată.

Sursa: NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday