Cazul de la Caracal. Procurorii au făcut cercetări într-o pădure de lângă Caracal, într-o zonă unde Gheorghe Dincă a indicat că a aruncat rămășițele Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută acum câteva luni. Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat că la fața locului au fost găsite rămășițe ce par de origine umană, dar că nu se știe cine este victima. Purtătorul de cuvânt a DIICOT, Mihaela Porime, a declarat că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Luiza Melencu, fata dispărută în luna aprilie, și că a procedat în același mod ca în cazul Alexandrei Măceșanu. 

„Pare-se că sunt niște oseminte incinerate. Acum se fac analize. nici nu știu ale cui sunt, el nu e sigur. Părerea mea este că nu e Luiza. El le identifică pe luni, asta e fata din luna cutare. Până una alta a vorbit despre o a doua victimă. Parchetul a luat decizia să dea un comunicat, în care va da amănunte mai multe. Minte foarte mult (Dincă) dar din când în când psihologii poliției reușesc să-l determine să spună adevărul. Oamenii ăștia chiar își fac treaba acum. Toate lumea se gândește la mai multe fete, modul lui de operare este unul cinic. pare un mod de criminal în serie. A explicat cum a adus-o (în pădure). se caută și se găsesc probe. Vă dați seama când vor începe să sape gropile, puțurile, va fi o muncă titanică. Pare calm, anchetatorii au reușit să empatizeze cu el și să îl facă să coopereze. Omul este foarte inteligent, uneori mai inteligent ca anchetatorii” a declarat Pop.

Nu ştiu ce l-a determinat, dar el a condus echipa aici (…) a precizat-o (declaraţia – n.r.), nu a schimbat-o. Credeţi-mă, omul acesta spune anumite adevăruri, dar şi minte foarte mult, că este învăţat cum să mintă. De data asta a spus ceva adevărat, nu ştim dacă… nu ştim cine este victima, dar există date că există o victimă. Nu avem cum să ştim cine este, probele ADN vor spune”, a declarat avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, citat de News.ro, care a participat la cercetări împreună cu anchetatorii.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a venit cu precizări ulterioare. Potrivit acestora, din declarația lui Gheorghe Dincă este vorba despre trupul Luizei. „Probele sunt ridicate și urmează să fie procesate și vor fi trimise spre expertizare. Suspectul a precizat ca a folosit aceeași metoda ca în cazul Alexandrei, agresiunea tot în casa s-a produs. DIICOT verifică toate pistele de anchetă, sunt date din ancheta care nu pot fi precizate acum. Purtătorul de cuvânt al DIICOT susține că mâine vor continua cercetările la fața locului. Fragmentele osoase au fost găsite într-un sac. Telefonul nu a fost găsit până acum, iar din declarațiile lui Gheorghe Dincă rezultă că în acele zile a ucis-o ”, a precizat aceasta.

Reamintim că Gheorghe Dincă a recunoscut săptămâna trecută că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), dar de atunci ancheta a bătut pasul pe loc mai multe zile. Vineri, Institutul Național de Medicină Legală a informat DIICOT-ul că ADN-ul Alexandrei Măceșanu a fost identificat în rămășițele găsite în casa lui Gheorghe Dincă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday