DIICOT transmite printr-un comunicat de presă că a cerut FBI asistență judiciară în materie penală a fost făcută în data de 20 septembrie către autoritățile judiciar din SUA, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.).

DIICOT solicită astfel ajutorul F.B.I. pentru „efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al victimei majore, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de  Medicină Legală „Mina Minovici”  efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial.”

Totodată, DIICOT arată că au fost puse la dispoziția F.B.I. fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei. De asemenea, s-a solicitat asistența specialiștilor din cadrul F.B.I. „în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului DINCĂ GHEORGHE.”

„Precizăm faptul că, în cauză nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a F.B.I. în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen.

Precizăm faptul că activitățile procedurale ce privesc partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA se află în conexitate cu activitățile anterior menționate.

Partea civilă, numita MELENCU MONICA GEORGETA, a fost citată pentru data de 26.09.2019, în vederea punerii în executare a autorizării emise la data de 23.09.2019 de către Tribunalul București.”, mai arată DIICOT, în comunicatul de presă.

Reamintim că DIICOT a anunțat, pe 17 august, că din rămășitele găsite într-o pădure de lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă declarase că ar fi are Luizei Melencu, nu s-a putut evidenția niciun profil ADN. Expertiza efectuată de Institutul Național de Medicină Legală a eșuat atunci, din cauza faptului că oasele erau prea arse, ca urmare a acţiunii factorilor fizico-chimici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday