Procurorii arată că cei doi bărbați se îngrijeau, încă din primăvară, de o cultură de cânepă pe raza județului Dâmbovița. În toamnă, au angajat muncitori pentru a recolta plantele bogate în THC. În urma efectuării a opt percheziții în București, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, procurorii au confiscat 250 kg de plante ce par a fi canabis, 225 sticluțe de ulei de cânepă, 123 Kg de semințe de cânepă și o tonă de masă verde.

Comunicatul emis de DIICOT:

„La data de 24.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în primăvara anului 2020, cei doi au înființat, pe raza județului Dâmbovița, o plantație de cânepă cu conținut ridicat de THC, pe o suprafață de aproximativ 6 hectare, în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum. În cursul lunii septembrie, plantația a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se de lucrători zilieri de pe raza localității în care a fost înființată cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locații de pe raza județelor Ilfov și Prahova.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Dâmbovița, Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești și București și SCCO Ilfov, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și IJJ Dâmbovița.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Sursa foto: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday