Persoanele reținute sunt acuzate de formarea unui grup infracțional cu circa o sută de membri, contrabandă cu țigări și spălare de bani. Concret, procurorii susțin că grupul aducea ilegal țigări din Ucraina, Serbia și Republica Moldova, pe care le vindea la prețuri mult mai mari în țările vestice, fără să plătească taxe sau impozite statului român.

În urma celor 157 de percheziții, 76 de persoane au fost duse la audieri. Pentru cele 23 de persoane reținute, procurorii vor cere judecătorilor arestarea preventivă. De asemenea, anchetatorii au mai confiscat 27 de mii de țigarete, trei arme de vânătoare, 35 de mii de dolari și au pus sechestru pe 357 de terenuri.

Percheziții au avut loc la adrese din Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș- Severin, Gorj, Timiș și București. Pentru a documenta activitatea grupului infracțional, autoritățile române au colaborat cu structuri de poliție din Marea Britanie, Ungaria, Franța și Germania. Numai autoritățile britanice au confiscat țigări pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost estimată la zece milioane de lire sterline.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday