DIICOT  a efectuat 46 de percheziții domiciliare, la adrese din Dâmbovița și Argeș. Totodată, 11 percheziții au avut loc în Germania.

În perioada 2015 – 2021, grupul infracțional a acționat în o sută de infracțiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franței și Austriei, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro. Furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 și A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea orașelor ‎Münster și Osnabrück.

Autorii furturilor care erau și administratori de societăți comerciale, sub aparența executării unor activități de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopții sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări (cantități mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, cantități mari de combustibil, etc.). Produsele erau apoi vândute în România, la prețuri subevaluate, către cunoscuți ai administratorilor de firme.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, au fost conduse pentru audieri 31 persoane.

Sursa foto: DIICOT.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday