Compania aeriană americană a declarat că, începând cu luna viitoare, pasagerii care călătoresc pe anumite zboruri de la Atlanta la Roma nu vor trebui să se autoizoleze, dacă au trei rezultate negative pentru COVID-19. Planul celor două companii deschide calea spre prima rută aeriană care leagă SUA și Europa de când au fost introduse restricții de călătorie pe fondul pandemiei.

Călătorilor li se va cere să facă un test RT-PCR standard cu 72 de ore înainte de plecare, apoi teste rapide pe aeroportul din Atlanta înainte de îmbarcare și din nou la sosirea în Italia. Noul sistem se va aplica tuturor cetățenilor UE și cetățenilor americani care călătoresc din  “motive esențiale”, așa cum ar fi serviciul.

Marco Troncone, director executiv al Aeroportului din Roma, a declarat că speră că programul va fi extins la alte aeroporturi din Europa:  “Este greu să transmitem acest mesaj guvernelor și factorilor de decizie politică, dar cred că suntem aproape de succes. Carantina nu funcționează, este ineficientă și greu de controlat”. Zborurile transatlantice către și dinspre Roma au scăzut cu 87% față de 2019 în octombrie

Și directorii companiilor aeriene din Marea Britanie fac presiuni pentru un coridor aerian între Londra și New York pentru călătoriile în interes de afaceri, dar Ed Bastian, directorul executiv al Delta, a declarat săptămâna trecută pentru Financial Times că “este mai ușor să deschizi coridoare spre orice altă țară europeană decât UK”.

Sursă: Financial Times

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday