Noile schimbări în societate au impus companiilor o adaptare a stilului de lucru, fiind nevoite sa acorde o mobilitate mai mare angajaților.

Pentru Dell Technologies, o companie care furnizează tehnologie pentru clienții săi, mobilitatea este una dintre direcțiile spre care companiile ar trebui să se îndrepte, chiar și în afara vremurilor dificile pe care le trăim. Mobilitatea permite angajaților să lucreze productiv de oriunde s-ar afla, să se conecteze rapid și să aibă un mod de lucru flexibil. Cu toate acestea, în vreme ce mobilitatea are nenumărate avantaje, există un aspect sensibil pe care companiile trebuie să îl ia în considerare, pentru a nu se expune riscului: soluțiile de securitate.

Aflăm de la specialiștii Dell Technologies patru aspecte importante pe care companiile trebuie să le aibă in vedere atunci când optează pentru lucrul de acasă.

  • Implementarea soluțiilor de securitate, pentru protecția împotriva atacurilor cibernetice

Fără soluții de securitate performante, companiile sunt expuse atacurilor cibernetice. Conform unui studiu derulat de către companie la finalul anului 2019, Global Data Protection Index Snapshot, care a chestionat factorii de decizie în IT la nivel internațional, companiile înregistrează mari pierderi financiare din cauza atacurilor cibernetice, respectiv pierderile și recuperările de date. Aceste pierderi cost total mediu anual de peste 1 milion de dolari, în creștere față de anul precedent. Riscurile sunt cu atât mai mari atunci când angajații lucrează de acasă, iar rețeaua este mai descoperită și, mai grav, accesează rețeaua folosind dispozitive proprii. Fără soluții de securitate corect alese și implementate, companiile se expun unor riscuri mari, de natură juridică, financiară și, pe termen lung, reputațională. Astfel, Dell Technologies tratează cu prioritate implementarea soluțiilor de securitate în funcție de mărimea și scopurile unui business, gândind soluții personalizate fiecărei companii.

  • Implementarea soluțiilor de infrastructură, pentru ca angajații să se conecteze de oriunde, în siguranță

Deși avem cu toții acces la internet și ne putem conecta de oriunde, acesta nu este suficient pentru a face față volumului mare de dispozitive și oameni care se conectează la o singură rețea. Companiile au nevoie de infrastructură. Soluțiile de infrastructură permit, în acest caz, funcționarea business-ului atunci când angajații lucrează din locații diferite. Elemente precum încărcătura adițională dată de furnizorii de conținut (ca platformele de streaming), serviciile de e-mail și serverele, sau rețeaua de internet sunt provocări suplimentare de care companiile trebuie să țină cont atunci când angajații se conectează de la distanță. Acestea vin pe lângă prioritatea infrastructurii companiei, precum rețeaua proprie și programe și aplicații necesare angajaților. Soluțiile furnizate de către Dell Technologies includ și infrastructura de care au nevoie companiile pentru a permite angajaților să se conecteze de oriunde.

  • Asigurarea dispozitivelor sigure, care ajută la menținerea securității și productivității angajaților

Primele dispozitive la care apelează companiile sunt laptopurile, respectiv cele special gândite pentru business, care oferă un grad mărit de performanță în îndeplinirea sarcinilor de lucru. Dell Techologies, de exemplu, pune la dispoziția angajaților și clienților laptopurile Latitude, care vin cu funcția Dell ExpressSign-In, ajutând atât la productivitate, cât și la menținerea securității. Este primul senzor de proximitate din lume activat de tehnologia Intel® Context Sensing, care permite detectarea prezenței utilizatorului în fața laptopului, activând sistemul, respectiv oprindu-l atunci când acesta se îndepărtează.

Pentru creatorii de conținut, web-designerii, arhitecții și toți cei care livrează materiale cu o componentă vizuală semnificativă, foto sau video, nevoia produselor se schimbă. Ei ar trebui să opteze pentru monitoare performante și laptopuri gândite în acest scop. Display-urile Dell cu conectivitate USB-C, laptopurile din seriile Latitude și Inspiron sau stațiile de lucru Precision sunt doar câteva dintre alegerile sugerate de către Dell Technologies. Un alt element care face parte dintr-un echipament complet pentru lucrul de acasă se referă la accesorii, precum dock-urile, căștile, mouse-ul, tastatura. Acestea pot fac diferența între o experiență de lucru satisfăcătoare și una foarte bună, crescând nivelul de confort și productivitate al angajaților.

  • Apelat la suport și webinarii pentru companiile care caută soluții de mobilitate

Atunci când apar probleme tehnice de funcționare, cel mai  important lucru este un partener care asigură suportul de la distanță rapid, reducând timpul în care angajatul nu poate lucra și numărul de pași pe care acesta trebuie să îi efectueze. ProSupport cu SupportAssist este un astfel de program oferit de către Dell Technologies, care și-a demonstrat eficiența în timp pe piață, livrând mai rapid și mai eficient decât majoritatea soluțiilor existente.

În perioada aceasta, în care mobilitatea este un element obligatoriu pentru orice business care își propune să rămână relevant, companiile trebuie să se adapteze transformărilor digitale pentru a-și menține productivitatea, de oriunde ar lucra angajații. Astfel, Dell Technologies oferă pentru acestea, gratuit, un webinar live în care specialiști din cadrul companiei vor prezenta și explica soluțiile de mobilitate necesare contextului actual.

Pentru mai multe detalii și înscriere la webinar, accesați acest link.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday