România a înregistrat un deficit de cont curent de 3,78 miliarde de euro în primele șase luni ale anului, față de 3,5 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Banca Națională a României. 

În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 711 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 261 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai redus cu 894 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare un excedent mai mic cu 177 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 2, 19 miliarde de euro (comparativ cu 1, 69 miliarde de euro în perioada ianuarie – iunie 2017), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 2, 25 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 64 de milioane de euro, arată datele BNR.

Comunicatul integral aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday