• În perioada 1 ianuarie – 31 aprilie 2021, exporturile au însumat 23,9 miliarde de euro, iar importurile au însumat 31 de miliarde de euro, rezultând un deficit de 7,1 miliarde de euro, cu 957 de milioane de euro mai mare față de aceeași perioadă din 2020.
 • Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în primele patru luni din 2021 exporturile au crescut cu 19,9%, iar importurile au crescut cu 18,9%.
 • În luna aprilie, procentual exporturile au crescut mai mult decât importurile. Astfel, avansul exporturilor a fost de 113%, dublu față de aprilie 2020, iar cel al importurilor de 74,6%.
 • În ciuda acestui avans puternic din aprilie, atât exporturile cât și importurile au scăzut față de martie, din punct de vedere al valorilor comerțului, astfel: Exporturile au însumat 30,7 miliarde de lei în aprilie și 31,9 miliarde de lei în martie. Importurile au însumat 39,1 miliarde de lei în aprilie și 42,9 miliarde de lei în martie
 • În aprilie, s-a înregistrat un declin important al importurilor venite din țările UE, deși acestea au crescut constant de la începutul anului (graficul roșu de mai jos).

  Sursa date/grafice: INSSE

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday