Liderul USR a susținut o conferință de presă la scurt timp după ce PNL a decis că nu va susține învestirea Guvernului Cioloș. ”România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline. Important e să discutăm și să oferim discuții. Nu e PNL pregătit să facă asta, nicio problemă, USR este. Ne vom asuma mandatul până la capăt. Până duminică după-amiază, când vom avea comitetul, PNL știe unde să ne găsească, dacă are alte idei”, a declarat Cioloș.

Principalele declarații:

  • USR a avut un singur obiectiv, să formeze cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să ofere soluții. Am propus PNL și UDMR să refacem coaliția, pornind de la un program propus cu soluții concrete la probleme, la pandemie și pentru implementarea PNRR.
  • PNL refuză deocamdată o negociere cu mine și nu pot să fac decât un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate. România are nevoie de un guvern. Sper să găsim soluția. Din aceste condiții, USR rămâne în continuare determinat, și eu la fel, să propun un guvern în parlament la începutul săptămânii viitoare. Duminică după-amiază vom avea o ședință a Comitetului Politic în care vom discuta lista miniștrilor și programul de guvernare. Până duminică, dacă PNL e interesat de discuții, știe unde să ne găsească.
  • România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline. Important e să discutăm și să oferim discuții. Nu e PNL pregătit să facă asta, nicio problemă, USR este. Ne vom asuma mandatul până la capăt. Până duminică după-amiază, când vom avea comitetul, PNL știe unde să ne găsească, dacă are alte idei.
  • USR nu va negocia cu PSD. De altfel, a negociat PNL-ul, chiar au avut un guvern, o alianță împreună. Nu e cazul ca PNL să ne dea nouă lecții cu cine să negociem. Vom pregăti un program de guvernare, cu măsuri pe care le credem urgente, le vom prezenta în parlament și apoi parlamentarii vor decide dacă este nevoie să dea un guvern cu puteri depline sau dacă să prelungească în continuare incertitudinea.
  • Am încercat să negociem, însă, dincolo de discuții, premierul Cîțu n-a mai vrut să ne întâlnim. Ne-a spus că n-a schimbat mandatul și că nu are sens să ne mai vedem. Noi rămânem deschis discuțiile, dar majoritățile se demonstrează în parlament. Când nu mai ai ce să negociezi, faci o propunere și o supui la vot.
  • PNL a avut posibilitatea să facă o propunere de premier, nu a făcut-o, nu au venit cu propuneri. Dați-mi voie să merg exact cu mandatul pe care îl am, iar nu cu speculații.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday