Ambasada României în Republica Bulgaria arată că regulile au fost aprobate astăzi, 27 mai, şi sunt aplicabile în perioada 27 mai – 31 iulie 2021. Astfel, cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie. Nici la întoarcerea în țară, românii nu mai trebuie să intre în carantină, întrucât țara se află pe lista verde a statelor cu risc epidemiologic scăzut.

În cazul cetățenilor români care sosesc în Bulgaria din alte țări decât România, Ambasada a detaliat, prin intermediul anunțului postat pe pagina de Facebook, condițiile de intrare în Bulgaria:

Amintim că miercuri Germania a exclus România de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care merg în Germania sunt exceptați de la carantină dacă demonstrează că s-au vaccinat, că au trecut prin boală sau că prezintă un test Covid negativ.

Amintim că pe 23 mai, și Ungaria a ridicat restricțiile pentru călătorii români care dețin un certificat de vaccinare împotriva Covid. Și Spania își va deschide granițele, din 7 iunie, tuturor celor vaccinați. La 1 mai și Bulgaria a anunțat că permite circulația nerestricționată acelora care demonstrează că s-au vaccinat, că au trecut prin boală sau că nu sunt infectați. De asemenea, pot călători liber în Grecia persoanele vaccinate sau care fac teste Covid

Sursă foto:  Valio84sl | Dreamstime.com.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday