Într-o postare pe blogul companiei UiPath, semnată de Daniel Dines, se precizează: “După o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului nostru fiscal, din 31 ianuarie 2024 Rob va deveni unicul director executiv, iar eu îmi voi asuma rolul nou creat de director al biroului de inovații”. Această nouă structură va coordona proiectele legate de inteligență artificială (AI).

Dines precizează că va rămâne președinte executiv al Consiliului de Administrației. El și Rob Enslin au fost amândoi co-directori executivi ai UiPath încă din aprilie 2022, timp în care Dines i-a delegat lui Enslin tot mai multe atribuții.

Miliardarul român a rezumat parcursul companiei, pe care a co-fondat-o în anul 2005: “De la un apartament micuț din România, la o companie publică cu venituri de peste un miliard de dolari și peste zece mii de clienți, rămân însuflețit de aspirația noastră îndrăzneață de a crea o companie generațională care să revoluționeze însăși natura muncii în sine”.

UiPath s-a listat la bursa de la New York în aprilie 2021. A atras de la investitori peste 1,3 miliarde de dolari, prin vânzarea a 24 de milioane de acțiuni. În ultimul an fiscal încheiat, a raportat venituri de un miliard de dolari, cu 19% mai mari față de anul anterior.

Sursa: Blog UiPath

Foto: Facebook/Daniel Dines

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday