Ministrul danez de Externe, Jeppe Kofod, a declarat că guvernul nu va trimite delegații oficiale la Olimpiada din februarie 2022 de la Beijing, pe fondul nemulțumirilor legate de încălcarea drepturilor omului în țara gazdă. Totuși, sportivilor le va fi permis să ia parte la întreceri.

Nu e niciun secret pentru nimeni că noi danezii suntem foarte îngrijorați de aceste probleme. Guvernul a decis astfel că nu va participa la Jocurile Olimpice de iarnă din China, a declarat Kofod.

SUA au luat o decizie similară luna trecută, precizând totuși că sportivilor americani le va fi permis să ia parte la întrecerile de la Beijing. Australia, Marea Britanie, Canada și Japonia s-au alăturat boicotului lansat de Casa Albă, protestând împotriva istoricului Chinei cu privire la încălcarea drepturilor omului.

Olanda a anunțat de asemenea că nu va trimite niciun fel de delegație oficială la Beijing luna viitoare. De cealaltă parte, guvernul Chinei neagă orice fel de acuzație cu privire la existența unor abuzuri în acest sector și spune că boicotul trădează principiile Jocurilor Olimpice. 

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday