Arestările sunt rezultatul unei ample operațiuni comune dintre poliția daneză și cea germană. În total, 13 persoane au fost reținute în acest dosar (una în Germania), însă doar cei șapte suspecți arestați în Danemarca sunt bănuiți de terorism.  

Poliția a declarat că aceștia au achiziționat ingrediente și componente pentru fabricarea explozivilor și a armelor de foc: “Credem că există indivizi cu intenția și capacitatea de a comite atacuri teroriste în Danemarca“.

Autoritățile germane au declarat că trei dintre suspecți erau erau frați, iar doi au fost arestați în Danemarca și unul lângă Frankfurt.

În timpul percheziției, polițiștii din Germania au confiscat aproximativ 10 kilograme de pulbere neagră și siguranțe ce puteau fi folosite pentru detonarea unor bombe. De asemenea, și autoritățile daneze au confiscat o serie de substanțe chimice.

Nu este clar, pentru moment, dacă suspecții au fost implicați în atacuri teroriste din trecut.

Surse alternative: DW, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday