Rata ridicată de vaccinare a Danemarcei i-a permis să devină una dintre primele țări ale UE care a ridicat toate restricțiile, după 548 de zile în care au fost aplicate măsuri de limitare a răspândirii Covid. Revenirea la normalitate s-a produs treptat, iar începând de azi, nu mai este obligatorie nici prezentarea certificatului de vaccinare la intrarea în cluburile de noapte.

“Nu aș spune că este prea devreme. Am deschis ușa, dar am spus, de asemenea, că o putem închide dacă este nevoie“, a spus Søren Riis Paludan, profesor de virologie la Universitatea Aarhus.

Începând cu 14 august, purtarea măștii în transportul public nu mai este obligatorie. La 1 septembrie, cluburile de noapte s-au redeschis, limitele adunărilor publice au fost eliminate, iar certificatul digital Covid nu a mai fost necesar pentru a lua masa în interiorul restaurantelor, pentru a merge la competiții sportive, săli de sport sau coafor.

Cu toate acestea, purtarea măștii rămâne încă obligatorie în aeroporturi, iar oamenii sunt sfătuiți să o poarte în continuare când merg la medic, centre de testare sau spitale. De asemenea se recomandă în continuare păstrarea distanței. Pentru cetățenii altor țări rămân în vigoare restricții și controale la frontiere.

Sursă alternativă: The Guardian

Foto: Tomas Simkus/Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday