Søren Brostrøm, directorul Agenției sanitare daneze, a confirmat ce presa daneză relata încă de dimineață: ”În ciuda avizelor EMA și OMS, la noi în țară continuă campania de vaccinare fără AstraZeneca”.

Și Norvegia urmează să facă astăzi un anunț în privința folosirii serului dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Danemarca a fost printre primele state europene care a suspendat pe 11 martie inocularea cu acest ser, în urma identificării mai multor cheaguri de sânge formate după vaccinare. La acea vreme, autoritatea medicală daneză anunța că decizia ”a fost luată din precauție”, până ce cazurile vor fi analizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

EMA a transmis săptămâna trecută că există o legătură între inoculare și formarea trombozelor și a cerut ca aceasta să fie inclusă în prospect drept ”efect advers foarte rar”. A transmis că țările se pot baza în continuare pe serul AZ și i-a îndemnat pe cei vaccinați să se îndrepte către medici, dacă suferă efecte adverse în următoarele 14 zile de la imunizare.

Surse alternative: Euronews, Bloomberg.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday