Dan Barna, președintele USR, anunță că renunță la pretenția de a fi președintele Camerei Deputaților, în schimbul funcției de vicepremier. USR PLUS îl propune la șefia Camerei pe Cătălin Drulă, liderul de grup parlamentar al USR.

Principalele declarații ale președintelui USR, Dan Barna:

Este o miză prea importantă să venim la o negociere a programului de guvernare, care în acest moment trenează. Se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de funcțiile de partide. Nu este despre poziții, ci despre șansa ca această coaliție să funcționeze și să meargă mai departe.

Nu vrem un guvern de oportunitate. Am propus mai multe soluții, dar au fost refuzate. Încercăm o nouă soluție și propunem o altă candidatură la șefia Camerei Deputaților. Echilibrul trebuie să existe.

O să-l propunem pe Cătălin Drulă, liderul de grup al parlamentarilor. Îi propun lui Ludovic Orban si Hunor să intrăm împreună ca vicepremieri. Un guvern în care premierul să aibă vicepremieri liderii de coaliție din celelalte formațiuni.

Suntem gata să reluăm negocierile, rămânem fermi pe poziția că e nevoie de un echilibru în alocarea funcțiilor. Un guvern în care președinții celor 3 partide sunt vicepremieri va putea evita blocajele. Domnule Orban, domnule Kelemen, să fim inteligenți.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday