Președintele USR, Dan Barna, arată că o moțiune de cenzură este obligatorie în acest moment, odată cu rezoluția din Parlamentul European și raportul MCV. Barna spune că este „inadmisibil ca în anul Centenar, România să fie obligată să suporte această umilință majoră în fața Europei.” și că cele două nu sunt împotriva României, ci împotriva guvernării PSD-ALDE în sine.

Acest guvern trebuie să plece. În momentul de față Liviu Dragnea și PSD târăsc România în afara Europei. USR este dispus să depună moțiunea de cenzură, este obligatorie în acest moment. Deşi probabil nu înseamnă nimic pentru Dragnea şi Tăriceanu, Uniunea Europeană încearcă salvarea României şi a românilor din direcţia distructivă spre care ne îndreaptă actuala majoritate politică.”, arată Dan Barna, într-un comunicat de presă.

Rezoluția din Parlamentul European împotriva modificărilor aduse legilor justiției și legislației penale și raportul MCV al Comisiei Europene vin după niște rapoarte devastatoare ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția, organisme formate din experți, nu din politicieni. Toate aceste organisme internaționale spun același lucru: Aceste modificări sunt nocive, trebuie să se renunțe la ele!”, arată USR, care subliniează că instituțiile europene ne arată că în acest moment coaliția de guverare „îndepărtează România de Uniunea Europeană, de valorile și principiile democratice europene, și riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României, putând duce chiar la scoaterea noastră din UE!”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday