Dan Barna a susținut o declarație de presă la ora 12:30, în care a anunțat că cel mai puternic argument pentru care guvernarea PSD trebuie să plece e reprezentat de situațiile înregistrate la urnele din Diaspora. ”Prioritatea va fi să promovăm de mâine proiectele pentru voturile electronice și prin corespondență.”

Principalele declarații ale lui Dan Barna:

Rezultatul este puțin peste obiectivul pe care ni l-am propus, ceea ce ne bucură. Am câștigat București, Cluj, Timișoara, am câștigat Galați, Craiova, Vaslui, Iași, orașe votante PSD. Populația activă este responsabilă și conștientă că Europa înseamna USR-PLUS.

România va avea al doilea grup în Parlamentul European, vocea sa va fi auzită puternic, vom avea forța de negociere. Prioritățile: Legislația anti-corupție, Schengen, fonduri pentru infrastructură, protejarea drepturilor românilor din UE.

Despre Diaspora. Cel mai puternic argument că Guvernul actual trebuie să plece. Prioritatea noastră va fi să promovăm de mâine proiectele pentru vot electronic și corespondență.

Nu mai putem accepta ca românii să fie umiliți, primarul Amsterdamului și-a cerut scuze pentru jena guvernului României. Vom strânge semnături ale românilor pentru inițiativele noastre. Vrem să simpificăm dreptul românilor din Diaspora de a vota.”

Dumincă seara, la primele exit-poll-uri, liderul USR Dan Barna anunța: “Cerem demisia Guvernului Dăncilă pentru mizeria pe care a făcut-o românilor din Diaspora”.

Reamintim că după numărarea a 96,14% din totalul voturilor exprimate (România+Diaspora), la ora 11:30, rezultate parțiale arătau astfel: PNL – 26.95%, PSD – 22.71%, USR-PLUS – 22.10%, PRO Romania – 6.48%, PMP – 5.76%, UDMR – 5.31%, ALDE – 4.14%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday