Acordul include și soluționarea cererilor a 250 de mii de proprietari americani de mașini Mercedes, care au dreptul la despăgubiri. Producătorul anunțase încă de la jumătatea lunii august că a ajuns la o înțelegere cu autoritățile judiciare din SUA. 

Procurorul general adjunct, Jeff Rosen, a declarat că înțelegerea încheiată în urma anchetei care a durat aproape cinci ani „va ajuta la descurajarea celor care ar putea fi tentați să încalce legile privind poluarea, în viitor”.

Potrivit documentelor oficiale, Daimler a fost de acord să plătească celor 250 de mii de proprietari până la 3.290 de dolari fiecăruia, pentru repararea autovehiculelor poluante. Alte 83,4 milioane de dolari vor fi plătite pentru taxele și cheltuielile proprietarilor cu avocații.

În aceleași documente, Daimler a menționat instanței că neagă acuzațiile. Acordul include o sancțiune civilă de 875 milioane dolari percepută în temeiul Legii privind aerul curat și 546 milioane dolari pentru a remedia vehiculele poluante și a compensa emisiile în exces.

Amintim că în luna septembrie a anului trecut Daimler a fost de acord să plătească în Germania o amendă de 870 de milioane de euro, tot pentru încălcarea reglementărilor privind emisiile motoareleor pe motorină.

Sursă: Reuters

Foto: Bechir Kadecch/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday