La scurt timp după ce președintele PNL a anunțat că premierul desemnat Nicolae Ciucă a propus ”un armistițiu” celorlalți președinți de partide, PSD și liderul USR au oferit un punct de vedere.

PSD a informat că susține armistițiul numai ”dacă PNL, USR și UDMR sunt și ele de acord și își vor asuma cele 10 măsuri urgente, atunci și PSD se va alătura acestui demers”. 

PSD a fost primul partid care, de mai bine de un an, a tot cerut politicienilor puterii, în repetate rânduri, pacturi și armistiții pentru sănătatea românilor. Și în actuala criză politică, PSD a fost primul partid care a arătat deschidere pentru un dialog cu premierul desemnat și a propus – ca bază a unei înțelegeri pentru a trece criza – planul PSD cu cele 10 măsuri urgente”, se mai arată în comunicatul de presă.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu i-a solicitat premierului desemnat, Nicolae Ciucă, să includă în programul său de guvernare o serie de 10 măsuri urgente în domeniul sanitar, economic și social.

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat, însă, că partidul său nu va susține un guvern minoritar, considerând că este posibilă construirea unei majorități în parlament.

Cioloș a subliniat că România are acum nevoie de o majoritare care să susțină guvernarea, iar nu de un armistițiu: “Este posibilă de această dată. Pentru noi, PNL și UDMR nu sunt adversari. Este posibil ca USR să facă parte din guvernul Ciucă. Este important să renunțăm la tergiversări care prelungesc criza inutil și să ne așezăm la discuții. Dacă își doresc cu adevărat o majoritate ca să guvernăm, haideți să o construim, să ne așezăm la masă. Un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate. Pe construirea unei majorități trebuie să ne concentrăm energia“.

Scrisoarea trimisă de premierul desemnat Nicoale Ciucă președinților de partid:

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday