Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează că, în urma unei misiuni de 12 ore, echipajul de salvare a reușit să salveze un bărbat de 35 de ani, rămas blocat sub dărâmături. Blocul de șase etaje în care locuia s-a prăbușit complet în urma seismelor de la începutul săptămânii. Cetățeanul a fost salvat la aproximativ 150 de ore de la producerea seismelor.

Specialiștii în intervenții de urgență estimează că “fereastra de supraviețuire” este de 72 de ore de la producerea seismului, iar șansele de supraviețurile ale persoanelor rămase sub dărâmături sunt reduse și mai mult de temperaturile negative pe timpul nopții.

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că bărbatul, prins sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare, era conștient și cooperant și a fost preluat de echipajele de ambulanță din Turcia. Autoritățile române mai informează că victima a fost localizată cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, din dotarea echipelor de salvare.

Au acționat echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare, dar și personal medical și voluntari turci.

Bilanțul victimelor cutremurelor din Turcia a depășit 28 de mii de morți, dintre care peste 24.700 în Turcia și 3.575 pe teritoriul Siriei. ONU estimează însă că numărul persoanelor decedate se va dubla, pe măsură ce echipele de salvare avansează.

Sursa Foto: Facebook ISU

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday