UPDATE ora 22:45: Un nou cutremur a avut loc la câteva ore după seismul cu magnitudinea de 7.3. Reuters scrie că noul cutremur, cu magnitudinea de 8, a fost resimțit în zona insulelor Kermadec.

Seismul a avut loc la o adâncime de zece kilometri, în largul coastei de nord-est a arhipelagului. Oamenii au fost sfătuiți să se ”deplaseze de urgență către zonele mai înalte sau cât mai mult în interiorul insulelor”. Momentan nu au fost raportate pagube materiale serioase sau victime.

Este posibilă producerea unor valuri tsunami până la o distanță de 300 de kilometri de epicentrul seismului. 

Agenția Națională de Management al Urgențelor din Noua Zeelandă a scris pe Twitter: “Evaluăm dacă cutremurul a creat un tsunami care ar putea afecta Noua Zeelandă. Vom oferi o actualizare de îndată ce evaluarea inițială va fi fost finalizată”.

 

“Oricine din apropierea coastei, care a simțit un cutremur LUNG sau PUTERNIC, trebuie să se deplaseze IMEDIAT către cel mai apropiat teren înalt sau cât mai departe posibil spre interior”, a adăugat Agenția.

În 2011, un cutremur de 6,3 a lovit orașul Christchurch din Noua Zeelandă, în urma căruia 185 de oameni au murit și o mare parte din centrul orașului a fost distrusă.

Sursa: DW, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday