Conform Reuters, cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, iar epicentrul a fost la 17 km de coasta Turciei în largul orașului Izmir. A fost resimțit până în Creta, la Atena și Istanbul.

UPDATE, ora 19:15: Bilanțul deceselor se ridică la opt, potrivit ultimelor informații transmise de Reuters.

UPDATE, ora 16:15: Din primele informații, patru persoane au fost ucise și 120 au fost rănite. Bilanțul inițial a fost prezentat de ministrul Sănătății, scrie Euronews.

Cele 45 de mii de persoane care locuiesc pe insula grecească Samos au fost sfătuite de autorități să evite zonele de coastă, dar orașul Izmir este cel mai afectat, fiind lovit și de un mic tsunami care a inundat străzile, după cutremur. Primarul orașului a declarat că cel puțin 20 de clădiri s-au prăbușit.

Președintele Recep Erdogan a scris pe Twitter că autoritățile trimit echipe pentru a face treaba necesară, fără a preciza nimic despre eventualele victime: „cu toate mijloacele statului nostru, suntem alături de cetățenii noștri afectați de cutremur”.  

De asemenea, s-au prăbușit clădiri și în Bornova și Bayrakli în urma cutremurului, a anunțat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu pe Twitter. El a mai spus că nu au fost raportate victime în alte șase provincii în care s-a resimțit cutremurul, ci doar mici fisuri la unele clădiri.


În 1999, peste 17 mii de persoane au murit într-un cutremur puternic care a lovit Izmit, al treilea oraș ca mărime din Turcia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday