Procurorii DNA au cerut instituirea măsurii controlului judiciar, arătând că Udrea a mai fugit din țară înainte de a fi condamnată într-un alt dosar. După recenta condamnare în primă instanță, Elena Udrea a blestemat-o pe judecătoarea care a pronunțat sentința, precizând totuși că nu ar avea motiv să plece din țară: ”Eu am experiența statului în pușcărie în afara țării, n-aș pleca să înfund pușcăriile de afară ca să mă aducă statul înapoi. Nici rațional nu se justifică argumentul procuroarei. Italia nu mai este o soluție de executare a pedepselor pentru cei care nu sunt cetățeni italieni, oricum nu era pentru mine, care am trei dosare penale, am și condamnare de opt ani. Eu vreau să îmi cresc copilul în țara care mă tratează ca pe cel mai mare infractor”.

Pe 2 martie Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare, iar Ioana Băsescu (fiica fostului președinte) la cinci ani de închisoare, în dosarul finanțării campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009. Sentința pronunțată de Curtea de Apel București nu este definitivă.

Fost ministru al Turismului în Guvernul Boc, ea fost găsită vinovată pentru spălare de bani și instigare la luare de mită, în legătură cu finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. A primit o pedeapsă 6 ani cu executare, la care se adaugă un spor de 2 ani pentru concurs de infracțiuni, ceea ce înseamnă 8 ani de închisoare în total.

Foto: Inquam / Liviu Florin Albei

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday