Olanda și Statele Unite ale Americii au disputat prima optime de finală a Cupei Mondiale 2022. Americanii au avut prima ocazie importantă de gol în minutul 3, prin Pulisic care a scăpat unu la unu cu portarul, dar a ratat. Olandezii au deschis scorul în minutul 10, cu un șut de la 14 metri trimis perfect de Depay.

Opt minute mai târziu, Blind a scăpat într-o poziție asemănătoare cu cea a lui Depay, dar a trimis peste poartă, iar suporterii olandezi prezenți în tribune au făcut valuri. Blind a făcut 2-0 în primul minut de prelungire, după un șut în forță de la 11 metri. La finalul primei reprize, americanii au avut 64% posesie a mingii.

La trei minute după startul reprizei secunde, americanii au fost aproape să marcheze, dar olandezul Gakpo a scos din fața porții. Americanii au redus din diferență în minutul 76, după o minge centrată de Pulisic și deviată în fața portarului de Wright. Cu zece minute înainte de final, Dumfries a scăpat nemarcat la șase metri și a transformat o centrare venită din afara careului. La final, SUA a avut 59% posesie.

De la ora 21, Argentina își dispută calificarea în sferturi cu Australia. Faza optimilor se va termina marți, 6 decembrie.

Sursa foto: Twitter/@FIFAWorldCup

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday