Update: Tite, antrenorul Braziliei, și-a anunțat demisia la scurt timp după ce echipa sa a fost eliminată în sferturile Cupei Mondiale.

Tite a început să antreneze naționala Braziliei în 2016, iar la finalul competiției contractul său urma să expire. În acest context, selecționerul a declarat că nu are intenția să îl prelungească.

Știrea inițială: Croații au avut prima ocazie de gol, în minutul 12. În urma unei centrări din marginea terenului, doi jucători croați au lovit pe lângă minge. De altfel, începutul meciului a fost unul echilibrat, iar din minutul 15 până în minutul 45, posesia balonului a fost echilibrată. În minutul 42, Neymar a executat o lovitură liberă din colțul careului de 16 metri, însă șutul său a fost prins de portarul croat.

Repriza secundă a început cu Brazilia în atac. În urma unei centrări a lui Raphinha, croatul Gvardiol a trimis din greșeală mingea spre propria poartă, însă lovitura a fost parată de portarul Livakovic. Imediat după, în minutul 50, arbitrul a verificat o posibilă atingere cu mâna în careu a lui Juranovic, însă arbitrul a decis să nu acorde lovitura de la 11 metri Braziliei, deoarece Vinicius Junior s-a aflat anterior în poziție de offside.

În minutul 65, în urma unei erori în apărarea croată, Paqueta a rămas singur cu portarul, însă Livakovic a respins în corner. La finalul celor 90 de minute, raportul șuturilor pe spațiul porții era de 8-0 în favoarea Braziliei. Acesta a fost cel de-al treilea meci al Croației încheiat 0-0 după 90 de minute, la această ediție a Cupei Mondiale.

Neymar a reușit să deschidă scorul abia în minutul 105+1. Cu toți jucătorii în jumătatea de teren a croaților, brazilienii au jucat un schimb frumos de pase, în urma căruia Neymar a pătruns în careu, și-a făcut mingea pe lângă portar și a înscris din șase metri. A fost reușita cu numărul 77 pentru atacant, care astfel egalează recordul lui Pele de cel mai bun marcator al echipei naționale.

Croația a replicat în minutul 117. La capătul unui contraatac din propria jumătate, Orsic a venit din bandă și a trimis mingea la centru, iar Petkovic a tras tare din marginea careului și a marcat.

Croația și-a executat, fără greșeală, toate cele patru lovituri de departajare. Au transformat Vlasic, Majer, Modric și Orsic. În schimb, primul executant al Braziliei, Rodrygo, a bătut slab, iar portarul Livakovic a apărat, iar cel de-al patrulea, Marquinhos, a lovit bara.

Croația va întâlni în semifinală câștigătoarea dintre Argentina și Olanda, meci care urmează să înceapă la ora 21.

Înaintea acestui meci, Brazilia era neînvinsă în cele patru întâlniri cu Croația (trei victorii și un egal). Cele două echipe s-au întâlnit de două ori la Cupa Mondială, Brazilia câștigând cu 1-0 în 2006 și cu 3-1 în 2014.

Brazilia a ajuns cel puțin în sferturile de finală la ultimele opt ediții ale Cupei Mondiale. A fost campioană în 1994 și 2002 și vicecampioană în 1998, dar de atunci a ajuns doar o singură dată în semifinale – ca gazdă în 2014. Croația a fost vicecampioană mondială în 2018.

Sursa foto: fifa.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday