Afacerile sănătoase se construiesc cu oameni sănătoși. Statisticile arată că, atunci când angajații au o stare de sănătate precară, o firmă cu 3.000 de angajați poate pierde, în medie, în fiecare an, 5 milioane de euro pe concedii medicale, spitalizări, lipsă de productivitate și eficiență. Problemele de sănătate generează un număr ridicat al absențelor, un engagement mai scăzut la locul de muncă, precum și creșterea nivelului de stres.

Însă, nu doar concediul medical are un impact asupra costurilor angajatorului, ci și prezenteismul – situația în care o persoană are sentimentul că trebuie să meargă neapărat la muncă, chiar dacă este prea bolnavă, stresată sau distrată pentru a putea fi productivă. Un studiu efectuat de One Medical în 2021 arată că un angajat aflat în condiții de sănătate nefavorabile generează o pierdere de 18 zile de muncă și 40% dintre cei aflați în astfel de situații interacționează mai puțin cu taskurile pe care trebuie sa le facă.

De aceea, grija pentru sănătatea angajaților contribuie semnificativ la reducerea costurilor și poate avea un impact important în creșterea productivității. Potrivit studiilor, un management eficient al sănătății angajaților poate duce la o economie de până la 87% din costuri. De asemenea, 84% din reprezentanții departamentelor HR participanți la studiul One Medical spun că îngrijirile medicale regulate primite de angajați duc la o reducere importantă a prezenteismului cauzat de boală, stres, anxietate și, deci, la diminuarea numărului de zile pierdute complet din această cauză și a costurilor aferente acestora.

Abonamentele medicale – soluția pentru a crește companii sănătoase

Abonamentele medicale sunt soluția eficientă cu ajutorul căreia angajatorii pot avea grijă de starea de sănătate a echipei și implicit a companiei pe care o conduc. Prin pachetele de servicii medicale incluse, abonamentele reprezintă un instrument de monitorizare a sănătății, cu ajutorul cărora pot fi descoperite la timp și tratate într-un stadiu cât mai incipient, eventuale probleme de sănătate.

MedLife, cel mai mare operator medical privat și liderul pieței de abonamente medicale, pune la dispoziția companiilor abonamente medicale adaptate nevoilor lor, apropiindu-se de 1 milion de angajați de care are grijă, din aproape 10.000 de firme.

MedLife este un business antreprenorial românesc, iar în cei 28 de ani de activitate a contribuit la dezvoltarea sănătoasă a mediului de afaceri românesc. Știm că afacerile sănătoase cresc cu angajați sănătoși, de aceea ne-am dorit să fim un partener de încredere pentru companiile din România, pregătind produse și soluții adaptate nevoilor și specificului fiecărei industrii. Acestea contribuie atât la menținerea sănătății angajaților români, și a companiilor în care aceștia lucrează, și, în același timp, au un impact pozitiv în susținerea economiei țării”,  spune Mirela Dogaru, Membru Executiv și Director Comercial MedLife Group.

Cu ajutorul abonamentelor MedLife, peste 1,4 milioane de angajați au avut grijă de sănătatea lor, în ultimii 5 ani

În ultimii 5 ani, peste 1,4 milioane de abonați unici au avut grijă de starea lor de sănătate și au beneficiat de servicii de prevenție și profilaxie în cadrul Sistemului Medical MedLife, prin intermediul abonamentului medical oferit de companiile unde lucrează.

MedLife pune la dispoziția companiilor 2 tipuri de abonamente, în funcție de numărul de angajați: abonamente IMM, dedicate companiilor cu până la 50 de angajați, și abonamente corporate, care pot fi accesate de organizațiile cu peste 50 de angajați.

Abonamentele înseamnă siguranță și încredere, asigurând un număr variat de servicii medicale, gratuite și cu discount, precum medicina muncii, consultații medicale, analize de laborator și investigații imagistice (CT, RMN, ecografii). Angajații au acces la un întreg ecosistem medical național de clinici, hyperclinici, laboratoare, spitale, farmacii și cabinete dentare, în peste 300 de unități MedLife și 170 de unități partenere, unde mii de medici, asistente și infirmieri au grijă de ei, zi de zi.

Mai multe detalii despre abonamentele și serviciile MedLife dedicate companiilor pot fi găsite accesând: www.medlife.ro/servicii-companii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday