Premierul Viorca Dăncilă a reacționat, printr-o postare pe Facebook, la mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis, care a criticat-o că nu s-a prezentat la consultări. Amintim că președintele a invitat-o luni pe Viorica Dăncilă la discuții pe tema nominalizării pentru funcția de comisar european. Consultările trebuiau să aibă loc astăzi.

Dăncilă spune că președintele a fost informat despre propunerea de comisar: „Îi reamintesc președintelui că a fost informat despre această nominalizare la momentul la care i-a fost transmis și numele Rovanei Plumb. Cel mai probabil, președintele a fost prins cu activitatea de campanie și a omis această informare.”

În aceeași postare, premierul îl acuză pe Klaus Iohannis de ipocrizie: „Culmea ipocriziei este să ne vorbească președintele Iohannis despre încălcarea Constituției. Același Klaus Iohannis care calcă în picioare legea fundamentală a țării refuzând să numească miniștrii interimari și ignorând cu bună știință chiar și decizia Curții Constituționale.”

Amintim că despre acțiunea de numire a lui Dan Nica drept candidat din partea României pentru funcția de comisar european, președintele Iohannis a declarat: „Refuzul premierului de a se consulta astăzi cu președintele României este o încălcare flagrantă a Constituției. Nu mai faceți țara de rușine cu toți oamenii neprofesioniști”.

https://www.facebook.com/v.dancila/posts/654413138400259

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday