Decretele au fost emise în noaptea de marți spre miercuri și, potrivit New York Times, lista a fost întocmită de fiica sa Ivanka și de ginerele Jared Kushner, care au trimis-o direct consilierului juridic al Casei Albe, fără a mai cere un aviz de la Biroul de grațieri al Departamentului Justiției, care examinează de obicei cererile de grațiere.

Printre persoanele grațiate se numără Steve Bannon, strategul campaniei sale din 2016, Kwame Kilpatrick, fost primar în Detroit (condamnat pentru extorcare, evaziune și infracțiuni cu violență). Rapperii Lil Wayne și Kodak Black au primit o comutare a sentințelor, iar Elliott Broidy (implicat în finanțarea campaniilor lui Donald Trump) a fost grațiat.

Au mai primit grațieri sau comutări ale pedepselor fostul director al Koch Industries, Mark Holden, precum și avocata Alice Johnson (trafic de droguri, condamnată la închisoare pe viață înainte ca Trump să-i comute pedeapsa iar acum i-a acordat iertare completă).

Luna trecută, Donald Trump a mai acordat alte 46 de grațieri și opt comutări de pedepse, între care unor alți apropiați ai săi, inclusiv martori în ancheta privind Rusia. De altfel, președintele american a decis și declasificarea unui număr de documente legate de ancheta FBI privind interferența Rusiei în alegerile din 2016, dar nu este clar deocamdată ce informații conțin acestea.

Surse alternative: NY Times, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday