Inter Milano este condus de președintele Steven Zhang, fiul în vârstă de 29 de ani al lui Zhang Jindong, fondatorul Suning. După ce a cheltuit 270 de milioane de euro pentru achiziționarea clubului în 2016, Suning l-a autorizat să investească sute de milioane de euro pe jucători vedetă precum Romelu Lukaku și Christian Eriksen. Presa italiană scrie că în ultimele luni ale lui 2020 și la începtul acestui an, jucătorii nu și-au mai primit salariile.

Anul trecut, profitul clubului a scăzut cu peste 100 de milioane de euro, în special din cauza diminuării semnificative a veniturilor, care s-a suprapus cu încercările Beijingului de a controla politic fluxurile de bani care investite în străinătate.

Potrivit Financial Times, Inter Milano a purtat discuții cu fondul de investiții BC Partners în ultimele săptămâni, pentru un aport de capital sau chiar o preluare, dar acestea au eșuat. O persoană apropiată conducerii clubului a declarat că Suning va sprijini financiar clubul și anul acesta, dar nu este clar ce se va întmpla ulterior. 

Sursa: FT

Foto: Inter Facebook

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday