UPDATE: Bilanțul victimelor a crescut la 19 morți, scrie Reuters. Publicația notează și că nu se cunoaște motivația atacatorului.

Cel puțin 13 persoane au murit și alte zeci au fost rănite în urma unei explozii la un liceu din Crimeea, scrie BBC. Potrivit sursei citate, un dispozitiv exploziv neidentificat ar fi fost detonat în apropierea Colegiului Tehnic din Kerch, unde Rusia a construit o punte.

Rapoartele inițiale au sugerat că ar fi vorba despre o explozie de gaze, dar un oficial de gardă al Rusiei a catalogat incidentul drept un „act terorist deliberat”.

Din primele informații, explozia a fost cauzată de un dispozitiv exploziv improvizat.

Explozia ar putea fi un atac terorist, apreciază Kremlinul. Autorităţile examinează pista unui eventual atac terorist, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a făcut alte precizări.

Potrivit sursei citate, un oficial local a declarat că majoritatea victimelor exploziilor au fost elevi ai școlii profesionale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday