Săptămâna trecută, cotațiile petrolului european (Brent) au scăzut sub o sută de dolari/baril pentru prima dată de la începerea războiului (în 24 februarie). Ulterior, prețul a început din nou să crească, astăzi fiind a treia ședință consecutivă când își menține trendul.

Potrivit Reuters, evoluția cotațiilor este influențată de informația că țările membre UE iau în calcul să renunțe la importurile de petrol rusesc, decizie luată deja de administrația americană. Președintele Joe Biden se va întâlni în această săptămână cu liderii blocului comunitar și cu cei ai NATO, la Bruxelles.

Totuși, nu există un consens între liderii UE pentru un astfel de embargo. Premierul olandez Mark Rutte subliniază că o astfel de decizie nu poate fi luată ”de pe azi pe mâine”, în timp ce ministrul german de Externe declară că ”această chestiune nu este despre dacă vrem sau nu, ci este o întrebare despre cât de mult depindem noi de aceste importuri”.

Sursă alternativă: Reuters

Sursa foto: Curraheeshutter/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday