Pew Research Center a realizat un sondaj care arată că imaginea Statelor Unite a scăzut în urma felului în care s-a acționat în gestionarea pandemiei. Studiul a fost realizat în 13 țări (cele mai importante ca parteneriat pentru SUA), efectuându-se interviuri telefonice cu peste 13.000 de adulți din Australia, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Japonia, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Suedia și Marea Britanie.

Favorabilitatea față de SUA în Marea Britanie, Canada, Franța, Japonia și Australia este cea mai scăzută din ultimele două decenii, a constatat sondajul. Majoritatea respondenților au considerat că SUA au gestionat mai rău pandemia decât China, OMS, UE sau chiar propriile lor guverne. 

Mai puțin de una din cinci persoane din Canada și Europa de Vest au încredere că Trump abordează strategiile corecte. În Belgia, Danemarca, Franța și Germania aproximativ unu din zece respondenți au spus că au încredere în președintele SUA.

Majoritatea celor chestionați au declarat că au încredere în Angela Merkel și Emmanuel Macron, iar mai puțin de jumătate din ei au spus că au încredere în premierul britanic Boris Johnson.

Donald Trump nu a reușit să-și îmbunătățească popularitatea nici în SUA, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, arată același studiu. Încrederea în Trump se situează în jurul procentului de 40%, mai mică decât în Barack Obama, George W. Bush sau Bill Clinton în aceeași perioadă dinainte de alegeri.

Sursă: CNN

Sursă foto: pagina oficială de Facebook Donald Trump

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday