Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, a declarat la Digi24 că întreruperea electricității s-a produs din cauza unei siguranțe. Acesta a menționat că există o presiune foarte mare asupra sistemului și că la nivel local, anterior, s-a discutat despre posibilitatea alocării unei autospeciale în curtea instituției.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, managerul Spitalului “Victor Babeș” a cerut ca o autospecială a pompierilor să fie prezentă în permanență în curtea instituției, de teama unui incendiu, pentru că “presiunea pe sistemul electric este la cote înalte“.

Principalele declarații ale managerului Spitalului Județean Craiova, Laurențiu Ivanovici:

“A fost o situație de criză, nu a mai funcționat o siguranță. O parte din ventilatoare au încetat să funcționeze, dar din fericire, a fost remediată problema în 10 minute. Sunt 8 paturi în secția respectivă, 4 ventilatoare au încetat să funcționeze și pacienții respectivi au fost ventilați manual. Siguranțele au fost ridicate. Au fost mutați pacienții pe alte circuite electrice, să nu mai avem probleme. Secția ATI este suprasolicitată. Nu au existat urmări, pacienții nu au avut de suferit, problema a fost remediată. Am avut și noi discuții la nivel local pentru a aloca o autospecială pentru situațiile de urgență, ca la Spitalul Victor Babeș din Timișoara”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday