Potrivit DSU, incendiul s-a manifestat pe aproximativ 20 mp și au fost evacuate 23 de persoane, dintre care 18 sunt pacienți, iar 5 sunt cadre medicale. S-a intervenit cu cinci mașini de stingere, o ambulanță SMURD și o ambulanță de terapie intensivă mobilă.

Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

“(…) Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. Vom declanșa o anchetă ca sa verificam de ce pacienta avea o bricheta asupra ei si de ce medicii de garda nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preintampinat orice pericol”, a scris primarul Lia Olguța Vasilescu pe contul de Facebook.

În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme ușoare la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Sunt în afara oricărui pericol și au fost internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

Unitatea în care a avut loc incendiul este spital non-COVID-19 și se află în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova, potrivit Ministerului Sănătății.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday