După ce au atins un maxim de 10 luni la începutul săptămânii, prețurile petrolului au început să scadă după anunțul Fed. Astfel, petrolul american WTI s-a tranzacționat în jurul pragului de 90 de dolari, iar Brent se tranzacționează la puțin peste 92 de dolari, în scădere de la 95. Joi dimineață, prețurile înregistrează creșteri ușoare.

Creșterile ratei dobânzii pentru a domoli inflația pot încetini creșterea economică și pot reduce cererea de petrol. “O combinație de majorări suplimentare ale ratei dobânzii, puterea dolarului și creșteri suplimentare ale prețului petrolului vor crește posibilitatea unei recesiuni“, au avertizat analiștii.

Între timp, piețele de energie au avut o reacție redusă la datele energetice din SUA, care arată că stocurile de țiței au scăzut în conformitate cu așteptările, săptămâna trecută. Retragerea stocurilor de țiței a fost determinată de exporturile puternice de petrol, în timp ce stocurile de benzină și motorină s-au redus, pe măsură ce rafinăriile au început întreținerea anuală de toamnă. Specialiștii prognozează revenirea prețului țițeiului Brent la 100 de dolari pe baril, “pe măsură ce piaţa continuă să devină din ce în ce mai îngrijorată cu privire la situația stocurilor până la finalul anului“.

Surse alternative: Reuters, Oil Price

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday