La această oră țițeiul de referință pentru piața europeană (Brent) este cotat la 97,5 dolari/baril, iar cel de referință pentru piața americană (WTI) la 91,1 dolari/baril. Cotațiile internaționale cunosc o scădere de 3% (sau trei dolari), după ce OPEC+, grupul țărilor exportatoare, a decis să mărească producția cu 100 de mii de barili pe zi, începând cu luna septembrie.

Într-un interviu acordat Bloomberg, consilierul pe probleme de securitate energetică de la Casa Albă a transmis că Administrația Biden va face eforturi pentru ca prețul gazelor și al petrolului să scadă mai mult decât atât și a încurajat OPEC și producătorii americani să-și mărească producția. Amos Hochstein mai declară că pe piața americană prețurile sunt la a cincizecea zi de scădere de la maximul de peste cinci dolari pentru un galon de combustibil (echivalentul a 3,8 litri).

OPEC+ a agreat creșterea producției în urma vizitei lui Joe Biden în Arabia Saudită, pe parcursul lunii trecute. Trading Economics notează că majorarea este limitată, întrucât mai multe țări pur și simplu nu au capacitatea să extragă mai mult țiței. 

Sursa: Oil Price

Sursa grafic: Trading Economics

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday