”Corpul de Control al Prim-Ministrului, în urma sesizărilor primite, desfășoară o verificare la Institutul Național de Sănătate Publică referitoare la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției”, anunță Guvernul.

Verificarea ar fi fost inițiată în urma mai multor tentative de accesare frauduloasă a Registrului vaccinărilor.

INSP spune că platforma de programare la vaccinare este dezvoltată și administrată de către Serviciul de Telecomunicații Speciale.

”Centrele de vaccinare sunt organizate de către Direcțiile de Sănătate Publică Județene și sunt comunicate atât INSP cât și STS pentru a le asigura funcționalitatea. Orice solicitare de blocare a programărilor este făcută de către DSPJ printr-o cerere adresată STS, în baza solicitărilor autorităților publice locale și/sau a unităților sanitare. Ca urmare, INSP nu are atribuții și drepturi de administrare a platformei de programare care este administrată de o altă instituție”, precizează INSP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday